Сайт на стадії наповнення контентом

Проект 2 «Наставництво як шлях до розвитку демократичних цінностей у дітей дошкільного віку»

Програма освітніх реформ в Україні за підтримки Європейського центру ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України реалізує ініціативу «Наставництво як шлях до розвитку демократичних цінностей у дітей дошкільного віку».

Мета: виховання цінностей демократії у дітей 4-6 річного віку шляхом формування навичок, необхідних для життя у демократичному суспільстві.

Вперше в Україні до ініціативи долучилися 20 закладів дошкільної освіти, в тому числі КЗ «ДНЗ № 30 ВМР», які вчилися вміло опановувати найпростіші навички, необхідні для життя в демократичному суспільстві, комунікувати, дбати про себе та своє здоров’я, вирішувати конфлікти, розуміти поняття «конфлікт», «суперечка», «різноманіття», злагоджено діяти в команді тощо.

Цінність даної ініціативи полягає в удосконаленні вмінь партнерської взаємодії та співробітництва з усіма учасниками освітнього процесу для формування цінностей, вмінь, ставлень та знань в умовах дитячого багатоманіття; знайомстві з Європейською рамкою компетентностей для культури демократії та її використання у закладі дошкільної освіти; формування та розвитку соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку, відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти.

Проект тривав 12 тижнів з березня по травень 2023 р. У цьому проекті взяли участь вихованці старшої групи № 8.

Робота в даному проекті зацікавила наш педагогічний колектив. Так протягом жовтня – грудня 2023 року в закладі проект буде реалізовуватись у старших групах ЗДО, а саме в групах № 7 та 10.

Вихователі-наставники: Артоуз Оксана Анатоліївна (вихователь-методист) та Вдовиченко Світлана Іванівна (вихователь).

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування